Lidt historie

To amerikanere stod bag

Kørestolstennis blev introduceret som sportsgren i 1976 i USA og har siden udviklet sig til at være den hurtigst voksende og mest professionelle handicapidrætsgren på verdensplan. Der findes ATP-rangering som for almindelig tennis. En stor del af de danske kørestolstennisspillere findes på ATP-ranglisterne, og ved de Paralympiske Lege i 2008 i Beijing var dansk kørestolstennis repræsenteret ved Kenneth Kammersgaard fra Tilst Tennisklub.

history

Overalt i verden integreres kørestolstennis mere og mere i almindelig (”able bodied”) tennis – dels i hverdagen dels i turneringssammenhæng. Således afholdes der ved de store grand-slam turneringer parallelle kørestolstennisturneringer.

De danske kørestolstennisspillere deltager i et stort antal turneringer uden for Danmarks grænser. Herrelandsholdet deltog i ”World Team Cup” (dvs. VM) for landshold i lighed med Davis Cup i Sydafrika i 2011, og adskillige spillere har deltaget i andre internationale turneringer.

Nordiske Mesterskaber i kørestolstennis blev i oktober 2008 afholdt i Danmark (København) og i november 2009 i Finland, i 2010 i Stockholm, og i 2011 i Oslo. I 2012 var Danmark igen vært for NM i dagene 2.-4. november i Farum Tenniscenter.

Du kan læse mere om historien bag køresto
lstennis her: http://www.tennis.com/your-game/2014/11/wheelchair-revolution/53332/